ایگنازیو کاسیس ، وزیر امور خارجه کشور سوئیس و مارکوس لایتنر سفیر کشور سوئیس در ایران به همراه خانم چانتال دلی رایزن علمی کشور سوئیس در ایران طی بازدید خود به اصفهان که از آن به عنوان مروارید خاورمیانه یاد نموده است در طی یک نهار کاری ظهر امروز 15 شهریور ماه 1399 با دکتر محمدجواد امیدی قائم مقام ریاست دانشگاه در امور بین الملل و توسعه ساختارهای فناوری و دکتر سیما فاخران مدیر روابط بین الملل و مسئول میز سوئیس دانشگاه صنعتی اصفهان دیدار کردند. در این دیدار آقایان دکتر محمود اشرفی زاده و دکتر پیمان مصدق، اعضای هیأت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان از دانشکده مهندسی مکانیک به عنوان برندگان پروژه های تحقیقاتی مشترک و همکاری های علمی بین ایران و سوئیس در این جلسه حضور داشتند.
دراین نشست مشترک نمایندگان دانشگاه صنعتی اصفهان با وزیر خارجه و سفیر سوییس در تهران، وزیر خارجه سوییس ضمن قدردانی از فعالیت های علمی بین المللی این دانشگاه به عنوان مرجع همکاری های علمی ایران و سوییس، بر استمرار و ارتقاء این همکاری ها تأکید کرد.
وزیر خارجه سوییس پس ازتشریح دیدگاه ها و سیاست های این کشور درخصوص تعاملات علمی بین المللی، ضمن تأکید بر توسعه دیپلماسی علمی میان دوکشورو با اشاره به شرایط دشوار تحریم ها و سخت بودن ارتباطات میان کشورها، دیپلماسی علمی را راهکاری برای تعامل بیش ازپیش کشورها بیان کرد.
مسؤل میز سوییس و مدیر مرکز همکاری های علمی بینالمللی دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این دیدارضمن اشاره به تاریخچه همکاری علمی میان ایران و سوییس، به ارائه گزارشی از روند تشکیل میز سوییس به عنوان مرجع ملی همکاریهای علمی بینالمللی میان دو کشور پرداخت. وی ضمن استقبال از موضوع دیپلماسی علمی اعلام داشت که کنسرسیوم دانشگاه های برتر اصفهان IUN و شهرداری این شهر برای شهرهای خواهر خوانده نیز استفاده از دیپلماسی علمی را در دستور کار قرار داده اند. وی در ادامه ابراز داشت علیرغم محدودیت های سیاسی موجود ارتباطات علمی می تواند پابرجا و حاشیه امنی برای تعاملات فیمابین ایجاد نماید. دکتر سیما فاخران افزود: تعین روز مشترک علم ایران و سوییس پیشنهاد ویژه دانشگاه صنعتی اصفهان به نمایندگی از وزارت علوم جمهوری اسلامی ایران به منظور بررسی بیش از پیش توسط وزرای خارجه دو کشور می باشد.
وی با بیان این که موضوع دیپلماسی علمی را برای خواهرخوانده های اصفهان در حال پیگیری هستیم، اضافه کرد: دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان نماینده ایران، طی سال های گذشته ارتباطات مستمر علمی با دانشگاه ها و مراکز علمی کشور سوییس داشته است.
دکتر محمدجواد امیدی قائم مقام رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان در امور بین الملل و توسعه زیرساخت های فناوری نیز در این دیدار گزارشی ازگرنت ها و ابزارهای حمایتی از پژوهش های مشترک دانشمندان ایرانی و سوییسی و توسعه همکاریهای آینده ارائه کرد.
سفر هیأت بلندپایه سوییسی به ایران، به مناسبت یکصدمین سالگرد آغاز روابط دیپلماسی میان دو کشور انجام گرفته و طی دو روز آینده و دیدار با مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران ادامه خواهد یافت.
گفتنی است: پس از سفر سال 1395 رئیس جمهور سوییس به تهران و متعاقب آن سفر ریاست جمهوری اسلامی ایران به کشور سوییس در سال 1397، در چهارچوب نقشه راه همکاری های مشترک دو کشور، دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ملی همکاریهای علمی بینالمللی دو کشور تعیین و میز سوییس در این دانشگاه تأسیس شد.
گزارش تصویری: