کنفرانس سالانه فیزیک ایران از یکم تا 4 شهریورماه و با حضور اساتید، محققان و دانشجویان فیزیک به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان و با همکاری مشترک انجمن فیزیک ایران و دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان به صورت مجازی برگزار شد. هدف از برگزاری این رویداد ایجاد فضای مناسب بهمنظور ارائه دستاوردهای پژوهشی فیزیکدانان کشور در یک سال اخیر و آشنایی با مباحث روز دنیا در زمینههای مختلف علم فیزیک اصفهان بود.
در این رویداد علمی که با حضور بیش از 370 تن از استادان، محققان و دانشجویان فیزیک و با ارائه 76 مقاله به صورت سخنرانی شفاهی و 218 مقاله در قالب پوستر برگزار گردید، محققان و سخنرانانی از کشورهای ایتالیا، آلمان و فرانسه نیز حضور حضور داشتند.
دکتر سید مهدی ابطحی، رییس دانشگاه صنعتی اصفهان در افتتاحیه کنفرانس سالانه فیزیک ایران به نقش همکاری های خوب استادان و دانشجویان این دانشگاه در رشته فیزیک با مؤسسههای پژوهشی معتبر دنیا مانند "سرن " و "سزامی" اشاره کرد و افزود بیشترین مقالات مشترک آنان با دانشگاههای برجسته دنیا و در راستای جذب اعتبارات پژوهانه بین المللی (گرنت) است.
وی راه اندازی مدارس پژوهشی و نشریههای کیفی، شبکه سازی مناسب با سایر دانشگاهها و توسعه فناوری در مشارکت با شرکتهای دانشبنیان در زمینه های مختلف مانند شتاب دهندهها و اُپتیک را از دستاوردهای دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان برشمرد .
رییس دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان نیز در این مراسم گفت: امسال برای دومین بار است که بهدلیل شرایط ناشی از همه گیری بیماری کووید-۱۹ برگزاری این رویداد از طریق بستر فضای مجازی است.
دکتر سیدظفرالله کلانتری با بیان اینکه دانشگاه صنعتی اصفهان در سال های ۶۴ و ۸۸ نیز میزبان این رویداد علمی بود، افزود: کنفرانس سالانه فیزیک ایران ۱۴۰۰ در آستانه سال ۲۰۲۲ میلادی که به "علوم پایه و نقش آن در توسعه پایدار" نامگذاری شده است، برگزار میشود. وی اظهار امیدواری کرد که رویداد امسال بتواند در زمینه ارتقای علوم پایه فیزیک و تأثیرگذاری آن در بخشهای مختلف، موفق عمل نماید.
دبیر علمی کنفرانس سالانه فیزیک ایران نیز با اشاره به اینکه ۲۶۹ عنوان مقاله به دبیرخانه این رویداد رسید، گفت: از میان آنها ۷۶ مقاله به صورت شفاهی و ۲۱۸ مقاله به صورت پوستر ارائه میشود. عبدالله لنگری افزود: از بین مقاله ها ۷۰ مقاله مربوط به اُپتیک و فوتونیک، ۶۵ مقاله فیزیک هسته ای و ۵۲ مقاله ماده چگال نظری و سایر مقاله ها در زمینه های دیگر فیزیک بود.
دبیر اجرایی این رویداد در خصوص سخنرانی های عمومی این رویداد عنوان کرد در این رویداد سخنرانیهای عمومی در حوزههای متفاوت ارائه گردید که میتوان به سخنرانی دکتر وحید صندوقدار از موسسه ماکس پلانک با موضوع اپتیک و فوتونیک، دکتر فَروَه نازیلا محمودی از دانشگاه لیون و مرکز علمی سرن با موضوع ذرات و انرژیهای بالا و دکتر ماریکا عسگری از دانشگاه ادینبورگ با موضوع گرانش و کیهان شناسی و نیز سخنرانی دیگر استادان برجسته فیزیک کشور از دانشگاه های تهران و صنعتی شریف اشاره کرد.
دکتر آذر تفریحی، افزود : در این رویداد ملی دکتر فرانچسکو کالوجرو از دانشگاه رم ایتالیا به عنوان سخنران خارجی با ارایه آخرین یافتههای علمی خود در زمینه سیستم های قابل حل معادلات دیفرانسیل معمولی غیر خطی در این کنفرانس حضور داشت.