مرکز همکاری های علمی بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان روز چهارشنبه 6 بهمن ماه 1400 میزبان دو تن از فیزیکدانان برجسته ایرانی در زمینه فیزیک ذرات بنیادی بود. خانم دکتر عبیده جعفری و آقای دکتر حامد بخشیان سهی دو دانشمند جوان و از اعضای هیأت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان که به عنوان اعضای اصلی پروژه همكاری با سرن فعالیت می نمایند،در نشستی صمیمانه با مدیر و برخی از کارشناسان مرکز همکاری های علمی بین المللی دانشگاه دیدار کردند. در این دیدار گزارشی از همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان با آزمایش CMS در سرن ارائه گردید و برای نقشه راه و ادامه فعالیت های آتی در این زمینه برنامه ریزی شد.
سرن (CERN) ) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است که ازسال 1954 میلادی توسط سازمان اروپائی تحقیقات هسته ای ایجاد و در طی این مدت پژوهش های متعددی را به رهبری دانشمندان برتر دنیا (از جمله6 دارنده جایزه نوبل) به سرانجام رسانید.
در این مرکز که مهمترین هدف آن"کشف رازهاى مبداء جهان" تعریف شده است هم اینک بیش از 3 هزار فیزیکدان و مهندس به عنوان کارکنان مقیم در زمینه های مختلف نظری و آزمایشگاهی مشغول به کار هستند و بیش از 6 هزار و 500 دانشمند از 500دانشگاه از 80 کشور دنیا به صورت بازدیدهای کوتاه مدت حضور می یابند که این امر خود نشان از همکاری بزرگ و بی نظیر علمی دانشمندان و پژوهشگران عرصه علمی جهان دارد.
پس از عضویت پژوهشگاه دانش های بنیادی (IPM) در سِرن در سال2001 میلادی، کشورمان برای نخستین بار با ساخت قسمتی مکانیکی از آزمایش(CMS - Compact Muon Solenoid) در این پروژه بزرگ جهانی همکاری نمود.
گفتني است: دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان برترین دانشگاه کشور در عرصه فعالیت های علمی بین المللی، از مهرماه سال 98 به عنوان نخستین دانشگاه ایرانی به عضویت آزمایش CMS در مرکز پژوهشهای هستهای اروپا ( CERN) پذیرفته شد.