فصل تازه ای از همکاری های علمی و فناوری بین رصد خانه ملی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان با اجرای پروژه های تحقیقاتی مشترک در راه است.
با راهاندازی تلسکوپ ۳/۴ متری رصدخانه ملی ایران و ثبت اولین نور آن، آخرین گام در مرحله تجمیع زیرمجموعههای تلسکوپ و تکمیل بزرگترین طرح کلان علمی ایران پس از بیش از دو دهه تلاش بی وقفه برداشته شد. دانشگاه صنعتی اصفهان علاوه بر موقعیت علمی پیشرو در میان دانشگاههای کشور و منطقه در موقعیت ممتاز جغرافیایی با فاصله ۱۳۷ کیلومتری از رصدخانه ملی ایران قرار گرفته است. لذا فرصت مناسبی برای همکاریهای علمی و فناوری بین رصدخانه ملی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان در راستای انجام پروژههای تحقیقاتی مشترک و هم افزایی توان تحقیقاتی و فناوری این دو مجموعه فراهم شده است.
به منظور ایجاد هماهنگی بیشتر بین رصدخانه ملی ایران و دانشگاه صنعتی اصفهان و معرفی تلسکوپ ملی ایران، به همت دانشکده فیزیک " گردهمایی معرفی و بررسی زمینه های همکاری با رصدخانه ملی ایران، در روز سه شنبه 2 خردادماه 1402 برگزار شد.
در این رویداد تیمی از رصدخانه ملی ایران به معرفی این طرح و جنبههای مختلف علمی و فنی آن در حضور دانشجویان و اساتیدی از دانشگاه پرداخت. علاوه بر بحثهایی پیرامون تلسکوپ ملی و ظرفیتهای همکار مشترک بین دانشگاه صنعتی اصفهان و رصدخانه ملی ایران بحث ساخت ابزارگان تلسکوپ ملی از جمله محورهای مورد بحث واقع شد. همچنین بازدید میدانی از رصدخانه با حضور تعدادی ازاعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان انجام شد.
رئیس دانشکده فیزیک با اشاره به همجواری دانشگاه صنعتی اصفهان با رصدخانه ملی خاطر نشان کرد: «از جمله اهداف برگزاری این همایش ایجاد فرایندهای مهم فنی و مهندسی و فراهم سازی بستر برای همکاری با دانشکده های مرتبط دانشگاه صنعتی اصفهان است.»
دکتر کلانتري همچنین از فعالیت های علمی بین اللملی محققان دانشکده فیزیک یاد کرد و افزود: «ایجاد بسترهای آموزشی، بازدید علمی، تعریف تزهای تحصیلات تکمیلی، همکاری اساتید با گرایشهای مرتبط در رصدخانه، پذیرش دو دانشجو پسا دکترا مشترک بین رصد خانه ملی و دانشگاه صنعتی اصفهان از جمله زمینه های این همکاری مشترک است.»