اولین نشست کارگروه همکاریهای علمی بین المللی ایران و سوئیس در تاریخ اول آذر 1396 به میزبانی، دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.
نمایندگانی از وزارت علوم و دانشگاه های تهران، اصفهان، شهید بهشتی، علم و صنعت، امیرکبیر، خوارزمی، سیستان و بلوچستان، هنر اصفهان، کردستان، تبریز، زنجان، جامع علمی کاربردی، فرهنگیان، تحصیلات تکمیلی صنعتی و فناوری پیشرفته کرمان، موسسه پژوهش آموزش عالی، پژوهشگاه ژنتیک و زیست فناوری، پژوهشکده نجوم مراغه، پژوهشگاه فضایی ایران و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان در این نشست شرکت داشتند.
آقای دکتر مدرس هاشمی، رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان طی سخنانی در این نشست، روابط بینالملل را یکی از مأموریتهای اجتنابناپذیر دانشگاههای امروز دانستند و اشاره کردند ارتباطات وسیع امروز دنیا، دانشگاهها را ملزم به پرورش دانشجویان توانا به کارکردن در فضای بینالمللی میکند علاوه بر اینکه استانداردسازی خروجی دانشگاهها بدون ارتباط بینالملل امکانپذیر نسیت.
آقای دکتر مدرس هاشمی با اشاره به طرح تحول راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان، وجود دو بند اصلی این طرح یعنی مرجعیت علمی و فناوری در آسیا و تبدیل دانشگاه صنعتی اصفهان به یک دانشگاه بینالمللی را نشان از عزم جدی این دانشگاه در راستای توسعهی روابط بینالملل دانستند
در ادامه ایشان به ویژگیهای کشور سوئیس به عنوان کشور هدف برای توسعهی فعالیتهای علمی و بینالمللی اشاره کردند. بیطرفی سیاسی کشور سوئیس که امکان مراودات بینالمللی با آن را بیشتر میسازد، ثروتمند بودن این کشور، حضور چندین دانشگاه معظم و برجسته مانند ETH و EPFL که از جایگاه بسیار خوبی در جهان برخوردارند از جملهی این ویژگیها است.
در ادامهی نشست، آقای دکتر محبوبی رئیس دفتر همکاری های علمی و بینالمللی دانشگاه ضمن ارائهی تاریخچهی مختصری از شروع به کار دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ارتباطات ملی در ارتباط با کشور سوئیس، با اشاره به این نکته که دیپلماسی علمی یکی از اولویتها است، تشکیل کارگروههای همکاری علمی با سایر کشورها از جانب وزارت علوم را نیز در راستای همین هدف دانستند. ایشان همچنین به معضلات پیش روی فعالیتهای بینالمللی اشاره کرده و نبود زیرساختهای مناسب در تمامی سطوح را بزرگترین مانع بر سر راه توسعه ی روابط بینالملل در داشگاهها دانستند.
در ادامه، خانم دکتر فاخران، مسئول میز سوئیس دانشگاه صنعتی اصفهان طی ارائهای، ضمن معرفی اجمالی فرصتهای همکاری علمی با کشور سوئیس، خلاصهی فعالیتهای انجام گرفته در دانشگاه صنعتی اصفهان در راستای توسعهی همکاریهای علمی با این کشور را به حاضرین ارائه نمود.
نمایندگان سایر دانشگاه ها و پژوهشگاه ها نیز تجربیات و نظرات خود را در خصوص ارتباطات فعلی و راه های گسترش همکاری ها با مراکز آموزش عالی کشور سوئیس و همچنین سایر کشورهایی که مسئولیت کارگروههای همکاری با آنها را بر عهده دارند در اختیار حضار قرار دادند.
علاقهمندان میتوانند فایل ارائههای انجام شده در این نشست را از این نشانی دریافت نمایند.