تفاهم نامه ایجاد کنسرسیوم همكاريهاي علمي بين المللي مشترك ميان رؤسای دانشگاه های صنعتی اصفهان، اصفهان، علوم پزشکي، هنر و شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان طی مراسمی صبح امروز 15 اسفند 97 در دانشگاه صنعتی اصفهان به امضا رسید.
این کنسرسیوم پیرو اعلان در همایش ماه گذشته و برای اولین بار به پيشنهاد دانشگاه صنعتي اصفهان در راستاي همسو نمودن فعاليت هاي علمي بين المللي مشترك ميان مراکز علمی و فناوری پيشرو اصفهان و به منظور استفاده بهينه از توانمندی های علمي پژوهشي و اجرائي و بهرهمندی از تجربیات طرفین با حضور رؤسا و مدیران بین الملل این مراکز ایجاد گردید.
در این آیین دکتر مدرس هاشمی ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن خوشامد گویی به میهمانان به اهمیت همکاری و تعامل دانشگاه ها و مراکز علمی پرداخت . وی با توجه به وجود ارتباطات بین المللی این مراکز، تشکیل این کنسرسیوم را نقطه عطفی برای گسترش روابط و پیشرفت دانشگاه ها و تبدیل اصفهان به یک قطب علمی در کشور دانست. وی در این خصوص خاطر نشان کرد: استان بدون همکاری های بین المللی رشدی نخواهد داشت و یقین دارم با این هم افزایی اتفاقات بهتری رقم خواهد خورد. این کنسرسیوم با هدف اصلی شکل گیری هم افزایی کار خود را آغاز خواهد کرد.
دکتر سید محمود مدرس هاشمی افزود: استان اصفهان استانی پرظرفیت در زمینه های علمی، فرهنگی و اجتماعی است اگرچه با محدودیت منابع به وجود آمده آن گونه که شایسته بوده پیشرفتی نداشته است. وی با تأکید بر این که یکی از ظرفیت های مهم استان، علم و فناوری و مراکز علمی است، تصریح کرد: اصفهان بعد از تهران به جهت تعداد دانشجو و اعضای هیئت علمی و بسیاری از شاخص های کمی و کیفی استانی سرآمد است و دو دانشگاه در بین دانشگاه های سطح یک کشور دارد و دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز دانشگاهی تأثیرگذار بوده و شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان نیز از بی نظیرترین مراکز در کشور می باشد.
رییس دانشگاه صنعتی اصفهان گفت: با توجه به ظرفیت های 5 موسسه و دانشگاه هنر، اصفهان، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی اصفهان و شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با همکاری های شکل گرفته می توان شاهد رشد بیش از پیش استان بود.
مدرس هاشمی با اشاره به اهمیت شکل گیری فعالیت های بین المللی افزود: پس از شکل گیری کنسرسیوم، هم افزایی در تمام عرصه ها شکل خواهد گرفت البته قبل از آن هم همکاری های خوبی بین دانشگاه هنر، اصفهان، صنعتی اصفهان، علوم پزشکی و شهرک علمی تحقیقاتی بوده است، اما نیاز به گام های بلندتری در این راستا می باشد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این آئین گفت: بحث توریسم به عنوان اقدامی راهبردی برای نجات استان مطرح است و دیگر گسترش صنعت و کشاورزی در اصفهان میسر نیست و توریسم در راستای اقدامات فناورانه ارزش افزوده بالایی دارد و با این کنسرسیوم و با حضور افرادی علمی در کشور تفاوت این افراد را با گردشگران متوجه خواهید شد.
دکتر طاهره چنگیز افزود: نهالی که امروز کاشته می شود نهال همکاری و هم افزایی بین 5 موسسه بزرگ آموزشی و پژوهشی استان است که سایه آن بر کل کشور انداخته شده و سبب توسعه علمی و اجتماعی کشور خواهد شد. وی ادامه داد: علوم پزشکی تنها مجموعه آموزشی، پژوهشی و فناورانه دانشگاه نیست بلکه با ورودش به کنسرسیوم، مرزهای دانشگاه مساوی با مرزهای استان خواهد شد.
رییس دانشگاه اصفهان نیز در این مراسم گفت: در اتاق جلسات دانشگاه صنعتی اصفهان نشست دانشگاه های سطح یک کشور برگزار شد و در واقع نهالی کاشته شد که امروز نتایج خوبی داده و تا به امروز 20 جلسه برگزار کرده ایم و امیدوارم با تشکیل این کنسرسیوم راه را کوتاه طی کنیم.
دکتر هوشنگ طالبی با بیان به این که نمی توان فعالیت های بین المللی را جدای از بقیه مسائل دانست، افزود: برخی ها دیپلماسی علمی را تحریم نکردند و حتی پس از انقلاب هنوز اعزام دانشجو به امریکا و انگلیس و غیره داشتیم که نشان دهنده فراتر بودن دیپلماسی علمی از سایر بخش ها است. ممکن است در جایی به لحاظ سیاسی و اقتصادی به مشکل بر بخوریم یک راه گریز ارتباطات علمی است که گشایش ایجاد می کند.
در ادامه دکتر مصطفی کیانی، رییس دانشگاه هنر اصفهان با بیان این که ظرفیت اصفهان در علم و فناوری و هنر بالا است، گفت: ما دومین مرکز هنری در کشور هستیم و در سال گذشته توانستیم بعد از سال ها رشته موسیقی را در دانشگاه بازگشایی کنیم.
وی افزود: اصفهان در زمینه موسیقی و نمایش پیشکسوت است و امیدوارم پس از شکل گیری این کنسرسیوم علاوه بر همکاری در زمینه بین المللی همکاری های داخلی را هم بیشتر از قبل کنیم.
در ادامه رییس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به آمار اصفهان در زمینه علمی گفت:طبق آمار از سازمان ملی نخبگان، 10 درصد نخبگان کشور اصفهانی هستند، 10 درصد واحد های فناور کل پارک ها از شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است همچنین 17 درصد گردش مالی شرکت های دانش بنیان در اصفهان است. درکناراین آمار باید بگویم که بیشترین مهاجرت نخبگان از اصفهان و سومین شهر مهاجر پذیر برای کارگران است.
دکتر سید مهدی ابطحی با اشاره این که چهره شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان چهره ای شناخته شده در مجامع بین المللی است افزود: شهرک آماده هر گونه همکاری در این کنسرسیوم است و هرچند در دانشگاه های نسل سوم رقابت در ارزش آفرینی بسیار جدی است، اما اعتقاد داریم در عرصه های بین المللی باید همکاری های مناسبی داشته باشیم.
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منابع استانداری نیز در این مراسم همکاری دانشگاه ها و مدیران استان را نقطه عطفی در راستای کاستن از مشکلات اقتصادی دانست و به لزوم بازنگری در نظام آموزش عالی، مطالعات تطبیقی و تبادل دانشجو اشاره کرد.
وی افزود: در شرایط سختی هستیم و کم کم مشکلات خودش را نشان داده است و نیاز است تا همکاری در امور بین المللی هم راستا با شرایط موجود کشور باشد. دکتر سید حسن قاضی عسکر با بیان این که گرفتن دانشجوی مشترک و جذب دانشجوی خارجی و هدفمندسازی فعالیت های پژوهشی می تواند کارساز باشد، افزود: این تفاهم نامه به ویژه در تأمین تجهیزات هم کارساز است. عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان ادامه داد: باید ذهنیت ها اصلاح و از فرصت ها استفاده شود ضمن این که معتقدم دیپلماسی علمی باید به کمک دیپلماسی کشور در این شرایط تحریم بیاید. در تحریم ها توانستیم با بسیاری ازکشورها رابطه برقرار کنیم و نیاز است تا با بسیاری از کشورهای دنیا که با امریکا مخالف هستند ارتباطات مان را گسترش دهیم.
دکتر ارباب شیرانی معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی شهرداری اصفهان ،نیز از تأسیس مرکز مطالعات شهری به منظور استفاده از ظرفیت کلیه دستگاه ها خبر داد.
همچنین جناب آقای سالاریان، ریاست نماینده وزارت امور خارجه در استان اصفهان به ظرفیت بالای اصفهان جهت جذب توریست علمی و دیپلماسی عمومی، اشاره نمود و این کنسرسیوم را نمونه خوبی برای کل کشور دانست و بر لزوم توسعه ی روابط بین المللی تأکید نمود.
در پایان این مراسم تفاهم نامه ایجاد کنسرسیوم همكاري هاي علمي بين المللي مشترك ميان رؤسای دانشگاه های صنعتي اصفهان، اصفهان، علوم پزشکي، هنر و شهرك علمي و تحقيقاتي اصفهان به امضای طرفین رسید.